loading
close
Loading.. new window reload

Tolsteegsingel 21 bis
3582 AE Utrecht
06 - 288.35.216
welkom@essenties.nl

Werken met Waarden

Waarden geven Betekenis

Waarden zijn een soort kompas om richting te geven.  Waarden zorgen dat je op de koers blijft tijdens het reizen. Je handelt en stelt doelen die ertoe doen.

Organisaties die met waarden werken, laten duidelijk zien waar ze voor staan. Klanten en ook medewerkers van de organisatie, weten waar ze en elkaar op kunnen en mogen aanspreken. Wat de organisatie belangrijk vindt in bijvoorbeeld haar dienstverlening. Dat  is zichtbaar en voelbaar. Hoe meer gedeeld en gedragen, hoe meer medewerkers ervoor zullen gaan.

Uiteindelijk gaat het erom dat je persoonlijk en als organisatie toegewijd handelt in overeenstemming met je waarden. 

Dus organisaties kunnen waarden kiezen om richting aan te geven en daar vervolgens naar te  handelen. De waarden zijn sturend en motiverend en er onstaat steeds meer toegewijde actie.

Waardengericht Werken; Zinvol -  Effectief - Zijn

Onze interventies zijn erop gericht om bij organisaties en teams diepgang, bezieling en daadkracht met elkaar te verenigen. Daarom werken we altijd op drie niveaus Hoofd, Hart en Handen. In deze huidige tijd wordt iets nieuws van organisaties gevraagd. Een andere manieren van denken, communiceren en samenwerken ontstaat. Een echte doorbraak en transformatie in een mens of organisatie kan volgens ons vooral plaatsvinden als de totale mens in de medewerkers wordt aangesproken. Daarom is het ook zo belangrijk om bij een noodzaak tot ontwikkeling of verandering ook het gevoel aan te spreken. Het proces van leren, ontwikkelen en veranderen voltrekt zich in een dynamische cyclus van Denken (hoofd), Voelen (hart) en Doen (handen).

Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om te bespreken of wij samen met u, waarden en waardengericht werken een prominentere plaats in uw bedrijf kunnen geven.

Telefoon:  0628835216

Coaching – Teamcoaching – Organisatie ontwikkeling - Training & Advies

Waardenonderzoek - Appriciative Inquiry - ACT

 

ACT | Mindfulness | EMDR | Voice dialogue | Psychologische flexibiliteit | Coaching