loading
close
Loading.. new window reload

Tolsteegsingel 21 bis
3582 AE Utrecht
06 - 288.35.216
welkom@essenties.nl

ACT

COACHEN MET ACT

Veerkracht

'Je leert om in overeenstemming met je waarden veerkrachtig en succesvol te zijn'

ACT is een coaching methodiek gericht op het leiden van een bevredigend en vitaal leven. In plaats van lastige gevoelens en gedachten weg te duwen en te vermijden, is ACT erop gericht ze te accepteren. Door toepassing van ACT vergroot je je mentale veerkracht. Je leert energie te richten op datgene wat echt belangrijk en van waarde voor je is. En om van daaruit actie te ondernemen. Ondanks en met alle hinderlijke gevoelens en gedachten. Voluit leven met alles wat er is.

ACT gaat ervan uit dat het volkomen normaal is dat je als mens regelmatig lastige gedachten en gevoelens ervaart. Je gaat dus niet meer hard aan het werk om die te veranderen of positiever te maken. Je doet iets veel mooiers: je verandert de relatie met lastige gevoelens en gedachten. Hierdoor ontstaat een mildere levenshouding (Acceptance) en word je vrijer en veerkrachtiger. Ook komt er energie vrij die je nu bewust kan gaan richten op zaken die op dat moment van waarde zijn.

Je leert zo nieuwe keuzes maken en je hier duurzaam aan te verbinden (Commitment). Persoonlijk waarden onderzoek vormt daarbij een soort kompas dat je richting geeft.

-          Je ontwikkelt stap voor stap meer veerkracht

-          Je komt in actie en wordt effectiever

-          Je kunt steeds meer voluit leven

-          Je wordt stressbestendiger

ACT | Mindfulness | EMDR | Voice dialogue | Psychologische flexibiliteit | Coaching