loading
close
Loading.. new window reload

Tolsteegsingel 21 bis
3582 AE Utrecht
06 - 288.35.216
welkom@essenties.nl

ACT in bedrijf

De kernboodschap van ACT (Acceptance and Commitment Training) is: accepteer wat buiten je macht ligt en verbind je (opnieuw) met je waarden om van daaruit zinvol te werken en te leven.

Veranderingen in mens en organisatie volgen dezelfde patronen.
Veranderprocessen verlopen volgens een bepaalde wetmatigheid, die voor individuen en organisaties globaal hetzelfde zijn. Het levert een enorme meerwaarde om de inzichten uit beide “werelden” zodanig met elkaar te verbinden dat er synergie ontstaat tussen beide kanten: organisatie en individu. ACT, een nieuwe, evidence based vorm van training en coaching, biedt hiervoor een prachtig handvat.


ACT leert je je te richten op zaken die je op directe wijze kan beïnvloeden, zoals je eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals je emoties en gedachten. Je bent dan in staat om belemmerende emoties en overtuigingen op effectieve wijze om te zetten in vitaal en waardevol handelen.


Doel is het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je om kan gaan met de vervelende ervaringen die je op je pad tegenkomt en hoe beter je in staat bent je leven in te vullen op basis van de dingen die waardevol zijn voor jou. Met behulp van ACT ga je investeren in die dingen in je leven die voor jou waardevol zijn en kom je in beweging. ACT doet dit aan de hand van zes krachtige principes die gezamenlijk je psychologische flexibiliteit vergroten. Training en coaching  op basis van ACT betekent dat er veel ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten gedaan worden.

 

ACT | Mindfulness | EMDR | Voice dialogue | Psychologische flexibiliteit | Coaching